Драматичната победа на Атлетико (Мадрид) с 2:1 над руския Ростов снощи гарантира класиране на испанския отбор на осминафиналите в Шампионската лига е мотивирала още повече Диего Симеоне да спечели най-после турнира, след като този трофей вече на два пъти му се изплъзва.

След като загуби на финала в Милано през изминалия сезон след дузпи, Атлетико спечели и четирите си мача в група D на сегашната кампания. Атлетико Мадрид и Лестър са единствените отбори, които към момента имат 100-процентов актив в групите си.

Хората на Симеоне победиха последователно ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен и на два пъти руските дебютанти от Ростов. Но снощната победа беше на косъм да избяга, след като победата дойде в 94-ата минута с гола на Антоан Гризман. Французинът вкара и първото попадение в мача, като откри резултата в 28-ата минута, прекъсвайки по този начин поредицата си от пет срещи без попадение.

"В Атлетико винаги сме ценели такива победи. И те често ни се случват, коментира защитникът Фелипе Луис. Като домакини ние винаги искаме да печелим с 3:0, или с 4:0, но понякога противниците буквално "затварят магазина" и е много тежко. Това все пак е Шампионска лига и е ценно, че сме сред 16-те най-добри отбори".

Атлетико опитва да разбие мита, че е предимно дефанзивен отбор, който се надява на контраатаки. Според Фелипе Луис, това се е доказало при крупните победи със 7:1 над Гранада в средата на месеца, както и с 4:2 над Малага.

"Ние имаме повече алтернативи през този сезон, коментира полузащитникът Коке, който през този сезон играе като централен атакуващ полузащитник, докато преди се подвизаваше като ляво крило. И докато през миналия сезон беше трудно да се предвиди докъде можем да стигнем, сега имаме варианти за различни постове и схеми. Треньорът ни също е по-спокоен и по-уверен във възможностите на отбора.

Атлетико е на върха в групата с 12 точки, а следващите срещи са като домакини на 23-и ноември с ПСВ Айндховен и на 6-и декември гостува на Байерн в директна битка за 1-ото място.