Тотнъм инкасира изненадваща домакинска загуба от Леверкузен с 0:1 на своя "Уембли" в среща от Група "Е" на Шампионската лига. Българската футболна звезда Димитър Бербатов изгледа мача от ложите на стадиона, тъй като получи специална покана да присъства. 

Не е тайна, че той е легенда и на двата тима, след като изкара успешни периоди и при "шпорите", и при "аспирините". 

Единственото попадение в този мач падна в 65-ата минута и бе дело на Кампъл.

След тази среща ситуацията за лондончани е доста неприятна и те са 3-и в групата си с актив от 4 точки, докато пък германците са на втората позиция с 6 точки. Лидер е Монако с 8 пункта. 


Като цяло срещата не започна по особено интересен начин и през първия половин час на терена не се създадоха чисти голови ситуации пред двете врати.

Домакините обаче получиха сериозен удар, след като Дембеле бе заменен принудително от Янсен в 30-ата минута, след като получи някаква травма

Три минути след това Ериксен отправи страховит удар от около 25 метра, но Лено успя да боксира топката и да спаси вратата си от опасността.

Две минути преди почивката пък гостите стигнаха до страхотен шанс. Уолкър направи ужасяваща грешка и подари топакта на Брандт, който проби в наказателното поле, но Вертонген се намеси решаващо. След това пък топката попадна в Чичарито, но в крайна сметка ударът му не намери целта и "аспирините" пропиляха отличен шанс. 

Малко след почивката домакините имаха претенции за дузпа, след като Али падна в наказателното поле, но такава не бе отсъдена. Все пак обаче Ериксен секунди след това изпрати топката към долния десен ъгъл, но тя премина покрай вратата.

В 55-ата минута Ериксен отново тества Лено от дистанция, този път от около 30-ина метра, но топката попадна право в ръцете на противниковия вратар.

Пет минути след това Уолкър пропусна да вкара от отлична позиция в наказалното поле, а пет минути след това Кампъл откри за гостите. Арангуис отправи удар, който рикошира в крака на Уолкър и топката попадна в краката на словенския национал, който останал сам срещу вратаря реализира. 

В 82-ата минута Диър нацели гредата от фаул, а след това се наложи Топрак да изчиства от голлинията. По този начин домакините пропуснаха отличен шанс. 

До края нямаше повече голове. 

Тотнъм - Леверкузен 0:1
0:1 Кампъл 65

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Уолкър, Дейвис, Дембеле (30 - Янсен), Сисоко, Уаняма, Ериксен (66 - Уинкс), Али, Диър, Сон (73 - Н'Куду)

Леверкузен: Лено, Топрак, Вендел, Тах, Арангуис, Баумгартлингер, Кампъл, Хенрих, Мехмеди, Ернандес, Брандт (70 - Чалханоглу)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g5rlWEx80ss" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>