Старши треньорът на Базел Урс Фишер обяви, че швейцарците ще имат нелека задача срещу Лудогорец в двубоя от груповата фаза в Шампионската лига, но изрази пълна увереност, че неговият отбор ще победи.
 
„По-скоро предполагам, че те ще опитат да овладеят играта, но това не значи, че ще загубят най-голямата си сила като отбор и затова трябва да бъдем внимателни. Лудогорец доминираше в началото срещу ПСЖ и Арсенал, предполагам, че това ще се случи и утре”, каза той на пресконференцията преди сблъсъка на стадион „Васил Левски”.
 
„Настройката за утрешния мач ще е както за всички други. Излизаме да спечелим. Лудогорец имат известно предимство. 0:0 не е резултат, към който се стремим. Подчертавам, че излизаме да победим”, добави наставникът на Базел.
 
„Нашата настройка е да спечелим, какво ще се случи е друг въпрос. Сигурен съм, че след мача ще имам спокойна нощ, но не и съперникът. Все пак в спорта има както победи, така и загуби. Човек трябва може да се справя и с двете”, каза още Фишер.
 
„Винаги се радвам, когато някой от нашите играчи покаже голямо самочувствие, но нека първо решим утрешната задача. Това ще е трудна задача”.
 
„Това е моята първа кампания в Шампионската лига и затова не мога да сравня двубоя с никой друг в кариерата ми. Имал съм предостатъчно мачове, в които залогът е бил голям и затова знам как да се справя с такива ситуации”.
 
„Трудно е да направя по-пълна картина за българската лига. Изгледах доста от мачовете на Лудогорец и това, което виждам, нищо не им се подарява. Нивото е добро, но не мога да дам адекватна оценка”, допълни старши треньорът на Базел.