Френският първенец ПСЖ отправи жалба до УЕФА за отсъжданията на германския рефер Дениз Айтекин по време на 1/8-финалния реванш с Барселона от Шампионска лига, загубен от "принцовете" с 1:6.

В документа от "Парк де Пренс" прилагат видеозаписи на скандалните отсъждания на съдията и се съобщава, че те са решили крайния изход на епичния сблъсък. По време на изготвянето на жалбата от ПСЖ са се консултирали и с международни арбитри.

Ето претенциите на ПСЖ:

1.Безспорна игра на Хавиер Масчерано в наказателното поле. Епизодът е от първото полувреме и идва след центриране на Дракслер.

2.Жерард Пике заслужава втори жълт картон в 41-ата минута за фаул срещу Единсон Кавани.

3.Дузпата срещу Неймар. Според ПСЖ, бразилската звезда умишлено търси контакт с падналия защитник. Айтекин е близо до ситуацията, но решението за дузпата взе съдията, който стои зад вратата.

4.Неймар е трябвало да получи червен картон за грубо влизане срещу Маркиньос, но не е последвало наказание.

5.Игра с ръка на Пике при резултат 3:1. В 78-ата минута при подаване към Ди Мария, защитникът нарушава правилата, но реферът не дава нарушение.

6.Дузпа и червен картон за Масчерано за фаул срещу Ди Мария. Реферът пропуска тази ситуация, въпреки че след мача играчът на Барса призна вината си.

7.Втори жълт картон на Суарес за симулация при дузпата. По-рано уругваецът е бил официално предупреден за симулация при единоборство с Верати. Този епизод е записан като №8 в претенциите на ПСЖ, но при него решението е правилно и Канибала получава жълт картон.