Капитанът на Юве Джиджи Буфон вярва, че Барселона ще даде отговори на въпроса колко готов е неговият отбор да се бори за трофей в Европа и колко е напреднал. 
 

Двата тима се срещат утре в Торино, в първи 1/4-финален мач от Шампионската лига. Това е добър шанс за "бианконерите" да се реваншират за загубения финал в Берлин през 2015 година, когато бяха бити от каталунския тим.

"Никога не съм гледал отново финала в Берлин честно казано, но имам някои доста ясни спомени от онази вечер", обяви ветеранът на пресконференцията преди мача.

"Това ме кара да си припомням за предпазливия ни отимизъм. Срещнахме се тогава с един отбор, който бе много по-силен от нас и който бе убеден и сигурен как да се справи с доста неща на терена. Просто знаеше как".

"Сега ние срещаме същият отбор, който е на хартия по-добър от нас, но в същото време ние натрупахме повече опит и мисля, че сме доста по-уверени. 

"Ще бъде хубаво да видим къде се намираме. Мачовете с Барса ще ни дадат отговори на доста въпроси. Ще ни помогнат да си "сверим часовника", както се казва. Това естествено няма да зависи само от крайния резултат".