Манчестър Сити постигна страхотна победа след обрат с 4:2 над Наполи на "Сан Паоло" в среща от Група "F" на Шампионската лига.

Мачът се превърна в истински голов трилър, като домакините поведоха след попадение на Инсиние в 21-ата минута, но в 34-ата Отаменди успя да изравни.

Гостите стигнаха до пълен обрат чрез Стоунс в 48-ата минута, но в 62-ата Жоржиньо вкара изравнителен гол за италианците след попадение от дузпа.

Решителното и исторически попадение за успеха на Сити бе дело на Агуеро в 69-ата минута.

Това бе негов 178-и гол за клуба и по този начин той вече е най-резултатният футболист в историята на своя тим. В 92-ата минута Стърлинг оформи крайния резултат. 

След този мач Сити е лидер с 12 точки и на практика се е класирал напред, но Наполи може само и да си мечтае за нещо повече от третото място, тъй като има едва 3 точки. 

С този успех на практика "гражданите" си осигуриха място на директните елиминации. 



Срещата започна активно за домакините и в 5-ата минута Хамшик отправи хубав удар, който обаче Едерсон успя да спаси без проблеми.

В 13-ата минута Мертенс бе изведен на страхотна позиция в наказателното поле, но и неговият удар не успя да затрудни противниковия страж.

Все пак по-активната игра на домакините даде резултат и в 21-ата минута Инсиние реализира.

Той направи хубаво двойно подаване с Мертенс и се озова на позиция сам срещу вратаря, а след това безпроблемно реализира.

Постепенно англичаните се активизираха и в 33-ата минута удар на Агуеро премина коварно встрани вратата.

Все пак обаче в 35-ата минута Сити стигна до изравнителен гол, след като Отаменди бе точен с глава от близка дистанция. 

Броени минути след това Сити бе на косъм от пълен обрат, но ударът на Стоунс сглава се отби в горната греда. 

Второто полувреме започна превъзходно за гостите и в 48-ата минута Стоунс засече с глава центриране на Сане от корнер и в крайна сметка реализира и направи обрата в мача пълен. 

Голът бе доста зрелищен, тъй като топката рикошира в напречната греда и тупна зад голлинията.

Все пак обаче домакините се поактивизираха и в 61-ата минута Албиол бе фаулиран в наказателното поле от Сане и реферът отсъди дузпа, която бе точно реализирана от Жоржиньо. 

В 69-ата минута Агуеро проби в наказателното поле и реализира с удар по земя от няколко метра, за да даде отново аванс на своите. 

В 92-ата минута Стърлинг оформи крайния резултат след хубав удар от наказателното поле след асистенция на Де Бройне. 

До самия край нямаше повече голове. 

НАПОЛИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:4
1:0 Инсиние 21
1:1 Отаменди 35
1:2 Стоунс 48
2:2 Жоржиньо 62 дузпа
2:3 Агуеро 69
2:4 Стърлинг 90+2

НАПОЛИ: Рейна, Хисай, Кулибали, Албиол, Гулам (31 - Маджо), Жоржиньо, Алан (75 - Рог), Хамшик, Инсиние, Кайехон, Мертенс

МАН СИТИ: Едерсон, Данило, Стоунс, Отаменди, Делф, Фернандиньо, Гюндоган (71 - Д. Силва), Де Бройне, Стърлинг, Сане, Агуеро (76 - Бернардо)