Трилър с марка Шампионска лига си спретнаха Тотнъм и Ювентус в 1/8-финалния реванш помежду им, игран на "Уембли".

"Бианконерите" спечелиха мача с 2:1, с което постигнаха първа победа в историята си в Лондон и с общ резултат 4:3 продължават напред!

Сблъсъкът беше изключително напечен, макар че в някои моменти темпото на игра беше тренировъчно – типично по вкуса на "Старата госпожа". Над всички беше Сон Хюн-Мин, който откри резултата в края на първото полувреме, а след почивката драмата стана пълна.

Когато не се виждаше как италианския хегемон ще вкара гол, само в рамките на 180 секунди обратът беше пълен. Първо Гонсало Игуаин (64) се разписа за 1:1, а след това Пауло Дибала (67) даде преднина на гостите.

До края Юве удържа преднината си и се класира напред. Лошата новина за "черно-белите" е, че Меди Бенатия и моторът им в средата на терена Миралем Пянич ще са с наказания за първата среща от 1/4-финалите заради натрупани жълти картони.


Мениджърът на англичаните Маурисио Почетино направи две промени, сравнение с първия мач. Той заложи на намиращия се в отлична форма Сон Хюн-Мин за сметка на Ерик Ламела. Кириън Трипиър пък зае мястото на наказания Серж Орие.

Треньорът на Ювентус Макс Алегри се спря на схема 4-3-3. Андреа Бардзали, Блес Матюиди и Пауло Дибала, които пропуснаха срещата в Торино, стартираха титуляри. Атаката поведе невъзстановеният Гонсало Игуаин, докато Матия Де Шилио остана на пейката.

Още в началните секунди Меди Бенатия игра с ръка в наказателното поле, но това остана незабелязано от съдийската бригада от Полша. После Тотнъм наложи свиреп натиск и в 3-ата минута Сон Хюн-Мин се справи с Андреа Бардзали и стреля, но Джанлуиджи Буфон беше заел отлична позиция и изби.

Юве отговори с опасно центриране на далечната греда към Гонсало Игуаин, който остана под топката. След почти четвърт час игра се откри първата възможност пред Хари Кейн. Той се справи с Алекс Сандро и се озова на чиста позиция, но в решаващия момент Джоржо Киелини успя да спре английската звезда.

По-късно Деле Али изведе нападателя, той финтира Буфон, затвори си ъгъла, но успя да отправи удар, който излезе в аут. В 16-ата минута Ян Вертонген покоси Дъглас Коста в наказателното поле, но реферът Шимон Марчиняк отново остана безмълвен.

В средата на полувремето се получи жестоко разбъркване в наказателното поле на Юве, при което Сандро блокира изстрел на Кристиан Ериксен. После и Сон шутира, Буфон боксира, след което защитата на италианския шампион успя да изчисти. След половин час игра Бенатия изби лошо топката и връхлитащият Деле Али засече от движение, но Буфон сигурно улови.

В 37-ата минута най-добрият на терена Сон отново беше под светлината на прожекторите. Той се справи с Бенатия и с плътен шут потърси далечния ъгъл, но в аут. Секунди след това кореецът най-накрая вкара. Сон получи хубав пас по земя от Кириън Трипиър и с удар по земя преодоля падналия Буфон за 1:0!

Притиснат до стената Юве веднага се хвърли в атаки и изстрел на Миралем Пянич не попадна в целта. За първото полувреме статистиката показваше 5 точни удара за Тотнъм – нещо, което никой друг не е постигал срещу "бианконерите" през сезона. Сон пък за пореден път демонстрира, че се чувства отлично на "Уембли", където в 23 мача има заслуга за 22 гола (14 попадения, 8 асистенции).

След почивката мачът загрубя, жълтите картони заваляха като пролетен дъжд и интересните положения липсваха, което беше изцяло по вкуса на домакините. След час игра Макс Алегри се опита да промени нещо, сменяйки Блес Матюиди с Квадво Асамоа и Бенатия със Стефан Лихтщайнер.

Този ход даде резултат и в 64-ата минута резултатът стана 1:1. Тогава швейцарският ветеран центрира в наказателното поле, където Сами Кедира отклони към Игуаин и той с глава преодоля Юго Лорис! Само 180 секунди по-късно обратът беше факт! Игуаин с отличен пас изведе Дибала очи в очи с вратаря и аржентинската звезда с бомбен удар даде преднина за Юве!

След това Тотнъм натисна с всички сили и в 81-ата минута страховит шут на Ериксен беше отклонен с глава от Асамоа, с което ганаецът спаси отбора си. По-късно удар на Сон мина на сантиметри от целта.

В последната минута Кейн засече с глава, топката се отби в гредата, облиза голлинията, не премина чертата и Юве се класира напред!

Тотнъм – Ювентус 1:2

Голмайстори: 1:0 Сон (39), 1:1 Игуаин (64), 1:2 Дибала (67)

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Санчес, Трипиър, Ериксен, Дайър (74-Ламела), Дембеле, Сон, Али (86-Йоренте), Кейн
Мениджър: Маурисио Почетино

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бенатия (61-Лихтщайнер), Киелини, Сандро, Кедира, Пянич, Матюиди (60-Асамоа), Коста, Дибала, Игуаин (83-Стураро)
Треньор: Макс Алегри

Лондон, ст.: "Уембли"
Съдия: Шимон Марчиняк
Жълти картони: Вертонген, Деле Али (Тотнъм); Сандро, Пянич, Бенатия, Киелини (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/24zvezDg2w8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>