Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо похвали "вълците" след елиминирането на Шахтьор (Донецк) в 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. Римляните спечелиха реванша на "Олимпико" с 1:0 и благодарение на гола в Украйна (1:2) се класираха за следващата фаза на турнира.

"Не мога да се закълна, че моите момчета изиграха най-добрия си мач в кариерата, но бяха близо до това. Постигнахме отличен резултат и смятам, че имаме право да се гордеем с него. За мен е добър мач, защото бяхме доста солидни в защита. Не допуснахме много проблеми пред нашата врата, което е най-важното. Не правехме и кой знае какви грешки", заяви Ди Франческо.

"Нормално е за млад отбор като нашия да има колебания, да има спадове и висоти. Не ме интересува какъв жребий ще изтеглим на четвъртфиналите. Просто искам да запазим мечтите на Рома. Ние трябва да продължим в същия дух и да запазим настроението на играчите. Можехме да играем и по-активно, но крайният резултат е добър за нас и това е най-важното. Щастлив съм, защото продължаваме в Шампионската лига", добави спецът.