Европейският клубен шампион Реал Мадрид продължава да мачка всичко по пътя си в Шампионска лига, след като победи миналогодишния финалист Ювентус с 3:0 насред Торино.

В големия герой за "белия балет" се превърна Кристиано Роналдо, който наниза два гола във вратата на "бианконерите" и вече има 9 попадения в 6 мача срещу тях в турнира на богатите. Вторият му беше изпълнение от най-висша класа, след като се разписа с рядко виждана задна ножица, която със сигурност ще влезе в историята на надпреварата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XbZeKG1Ao9s" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Малко след фантастичния му гол, Пауло Дибала беше изгонен с втори жълт картон и интригата напълно приключи. В 72-ата минута Марсело оформи крайния резултат, с което Реал е на път за първи път в ерата Шампионска лига да елиминира Юве в два мача.

Също така мадридчани постигнаха първи успех в Торино от сезон 1961/61, когато се наложиха с 1:0 за КЕШ. "Бианконерите" пък допуснаха първа загуба у дома в Шампионска лига от 23 мача насам.


Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри заложи на схема 4-2-3-1, като аут заради наказания бяха Меди Бенатия и Миралем Пянич. В центъра на защитата до Джорджо Киелини застана Андреа Бардзали, а Квадво Асамоа действа като ляв защитник. Алекс Сандро, който доскоро лекува контузия, игра пред него. Родриго Бентанкур беше предпочетен пред Клаудио Маркизио.

Наставникът на европейския клубен шампион Зинедин Зидан се спря на 4-3-1-2. Иско игра зад звездата Кристиано Роналдо и Карим Бензема, докато Гарет Бейл и Марко Асенсио бяха оставени на резервната скамейка. Халфовата линия беше съставена от Каземиро, Тони Кроос и Лука Модрич.

Юве се дръпна в защита още в началото и това изигра лоша шега. В 3-ата минута Иско взаимодейства отлично с Марсело отляво и подаде по земя към връхлитащия Кристиано Роналдо, който с удар от движение вкара дежурния си гол срещу "бианконерите" в Шампионска лига – 8 от 6 мача.

Отговорът на италианците не закъсня. Пауло Дибала беше намерен в наказателното поле и нанесе решаващия изстрел, но Серхио Рамос с брилянтен шпагат в последния момент го блокира и спаси сигурен гол. След 10 минути игра Рафаел Варан беше изпуснат при корнер, засече с глава, но над напречната греда.

В средата на полувремето Юве изпусна златна възможност да изравни. Дибала центрира от фаул, Гонсало Игуаин се измъкна между Рамос и Варан и засече от въздуха, но Кейлор Навас с феноменална намеса изби. След малко повече от час игра Матия Де Шилио пробва изненадващ шут от дистанция, при който сантиметри на стигнаха на Дибала да отклони топката към вратата.

В 36-ата минута Тони Кроос отправи истински снаряд от движение и едва не счупи горната греда. Мачът продължи да бъде напечен и след изпълнение на корнер, Джорджо Киелини се измъкна, но не успя да стреля хубаво с глава, след което Варан изчисти. В самия край на полувремето Дибала нацели стената от чудесна позиция от фаул, секунди по-късно пробва задна ножица, но в аут. Преди това топката удари Каземиро в ръката в наказателното поле, но главният съдия Джунейт Чакър от Турция остави играта да продължи.

В 50-ата минута Реал беше близо до удвояване на преднината си. Карим Бензема демонстрира отлична техника, увлече Киелини и Асамоа и подаде към Роналдо. Петкратният носител на Златната топка потърси далечния ъгъл, но мерникът му изневери. В 55-ата минута Юве стигна до нов фаул на отлична позиция. Дибала стреля, получи се рикошет и топката излезе в корнер.

В 63-ата минута Киелини и Джанлуиджи Буфон не се разбраха и Роналдо се озова на чиста позиция, но до аутлинията. Той върна назад, резервата Лукас Васкес отправи удар, но вратар №1 на 2017 г. изби. После обаче Кристиано с феноменална задна ножица се разписа за 2:0 за Реал! По този начин португалецът се превърна в първия футболист в историята с голове в 10 поредни срещи в Шампионска лига.

Малко след това Дибала беше изгонен с втори жълт картон, а в 72-ата минута Роналдо с отличен пас изведе Марсело, който тотално уби интригата преди реванша – 3:0! До края удар на Матео Ковачич срещна гредата, а Буфон спаси удар на Кристиано. В продължението португалският ас пропусна да направи 4:0 от чиста позиция, а Навас спаси шут на Игуаин от няколко метра.

Ювентус – Реал Мадрид 0:3

Голмайстори: 0:1 Роналдо (3, 64), 0:3 Марсело (72)

Ювентус: Буфон, Де Шилио, Бардзали, Киелини, Асамоа (69-Манджукич), Кедира (75-Куадрадо), Бентанкур, Дъглас Коста (69-Матюиди), Дибала, Сандро, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич (82-Ковачич), Каземиро, Кроос, Иско (75-Асенсио), Бензема (59-Васкес), Кристиано Роналдо
Треньор: Зинедин Зидан

Торино, "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Жълти картони: Бентанкур, Дибала (Ювентус); Рамос, Ковавич (Реал)
Червен картон: Дибала (63)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tHns7JYG1bo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/me2u4b8mOh8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>