Треньорът на Рома Еузебио Ди Франеско бе на седмото небе, след като отборът му сътвори немислимото в 1/4-финалите на Шампионската лига и победи с класическото 3:0 Барселона на "Олимпико", за да елиминира каталунците. 
 

В първия мач "римските вълци" загубиха с 1:4 на "Ноу Камп" и на практика изглеждаше, че снощният реванш ще бъде протоколен. Да, ама не! Отборът на младия специалист сътвори една от най-големите сензации в историята на турнира и за пръв път от 34 години е на 1/2-финал в най-големия клубен турнир.

"Силата на моя отбор е в това, че гледа напред, а не назад. Поемам винага за загубите ни, както и за някои неблагоприятни думи в социалните медии, така че сега мога да поема и "вината" за това, което постигнахме и тази велика победа!", обяви щастливият Ди Франческо на пресконференцията след мача.

"Истината е, че ние не се бяхме предали след първия мач. Исках да атакуваме повече и да имаме повече възможности за голове. Мисля, че започнахме да берем плодовете след упорития труд, който полагаме като цяло". 

"Класиране на финал? Защо да е невъзможно? Разбира се, че вярваме, че можем да достигнем до финалния мач. Никой не очакваше да елиминираме Барса и да достигнем до 1/2-финал, така че трябва да се целим все по-нагоре и по-нагоре".

"В неделя идва дербито на Рим, а ние винаги трябва да гледаме към следващата цел". 

"Искам един амбициран отбор, който иска да надгражда, а не отбор, който лежи на лаврите ми. Радвам се, че моите момчета са гладни за все повече и повече успехи", каза още той.