Треньорът на Барселона Ернесто Валверде пое вината за историческата издънка, след като отборът загуби от Рома снощи с 0:3 на "Олимпико" и така след успех с 4:1 в първия мач и почти предрешен изход на съперничеството се "самоуби" и в крайна сметка отпадна на 1/4-финалите на Шампионската лига.
 

"Можем само да държим главите си вдигнати, защото наистина няма друг начин", промълви специалистът на пресконференцията след резила.

"Рома просто направи феноменален мач. Успяха да ни вкарат три гола и да ни елиминират, така че трябва да ги поздравим за това, което сториха. Настроението в съблекалнята е много минорно, но това е нормално след подобен мач и подобна развръзка. Не успяхме да покажем нашата си игра за огромно съжаление".

"Трябва да се вдигнем максимално бързо, защото сме още в играта, в два турнира, които искаме да спечелим. В този мач нито за миг не успяхме да покажем нашата си игра, докато на домакините всичко им се получаваше. Това е моето обяснение. Аз поемам винага за тази загуба и за това отпадане".

"Те просто ни изкараха от комфортната ни зона и както вече казах, ние не се чувствахме комфортно нито за миг. Съжаляваме много за разочарованието, което нашите фенове претърпяха. Сигурен съм, че са много разочаровани след този мач". 

"Това е футбол и не мога да виня играчите си за нищо. Те заслужават само похвали за цялостното си представяне през сезона. Истината е, че просто не бяхме толкова добри, колкото сме обикновено.