Сблъсъците между Ювентус и Манчестър Юнайтед приковават вниманието след днешния жребий за груповата фаза на Шампионската лига, защото двата колоса се паднаха в Група "H" през настоящия сезон. Компания им правят испанският Валенсия и Йънг Бойс от Швейцария.

"Бианконерите" са двукратен европейски шампион, а "червените дяволи" са покорявали три пъти Стария континент. До момента двата отбора са изиграли 12 официални мача, печелейки по пет от тях. Последната победа на Юве над този съперник обаче е от 1997 година, като Юнайтед се намира в серия от три поредни успеха над италианците.

Друга интересна група е "Е", където имаме цели три европейски клубни шампиони с общо 11 трофея в Шампионска лига/КЕШ - Байерн Мюнхен, Бенфика и Аякс. Четвъртият участник там е гръцкият АЕК.

Безспорно ни чакат зрелища и в група B, където също имаме три отбора, покорявали европейския връх - Барса, ПСВ и Интер. Четвъртият участник Тотнъм пък разполага с великолепен отбор, който изповядва зрелищен за окото футбол. 

В Група С миналогодишният финалист и петкратен носител на КЕШ/ШЛ Ливърпул ще има работа с вечния кандидат за слава в Европа ПСЖ. Офанзивният Наполи и бившият европейски клубен шампион Цървена Звезда допълват любопитното каре. 

Първенецът на континента и носител на трофея в четири от последните пет сезона Реал Мадрид се падна в лесна група поне на хартия, защото изтегли миналогодишния полуфиналист Рома, ЦСКА Москва и аутсайдера Виктория Пилзен. Първите мачове ще се играят на 18 и 19 септември.

 

Ето всички групи:

Група А: Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Монако, Брюж

Група B: Барселона, Тотнъм, ПСВ Айндховен, Интер

Група С: ПСЖ, Наполи, Ливърпул, Цървена Звезда

Група D: Локомотив Москва, Порто, Шалке, Галатасарай

Група E: Байерн Мюнхен, Бенфика, Аякс, АЕК

Група F: Манчестър Сити, Шахтьор Донецк, Лион, Хофенхайм

Група G: Реал Мадрид, Рома, ЦСКА Москва, Виктория Пилзен

Група H: Ювентус, Манчестър Юнайтед, Валенсия, Йънг Бойс