Бившата звезда на Ювентус Давид Трезеге смята, че тимът вече е все по-близо до триумф в Шампионската лига и прогнозира, че с Кристиано Роналдо в състава спечелването на най-комерсиалния турнир може да се превърне от мечта в реалност.

Отборът не е печелил отличието от 22 години насам, но с привличането на Кристиано, който завоюва последните три трофея от турнира на богатите с Реал (Мадрид), надеждите са голямата титла да акостира в клубната витрина още този сезон.

"Ювентус направи наистина много важни инвестиции, за да постигне тази цел. Не е лесно да спечелиш Шампионската лига, изобщо дори. С Кристиано Роналдо в състава обаче си мисля, че отборът е все по-близо до този трофей", обяви той пред "Скай Италия".

"Мисля, че не само за отбора е важно да се грабне Шампионската лига, но също така и за самите футболисти, за Торино като град, а и най-вече за верните фенове на Юве", добави той.

"Това е много труднопостижима цел, но си мисля, че отборът е в състояние да я постигне при добро развитие на обстоятелствата. Няма как да съветвам играч като Кристиано Роналдо. Според мен е въпрос на време той да започне да вкарва за новия си клуб".