ПСЖ се спаси от домакинска загуба срещу Наполи и се добра до 2:2 в мач от група "С" на Шампионска лига,

Възпитаниците на Карло Анчелоти изиграха страхотен мач, но изпуснаха златна възможност за втора велика победа след 1:0 над Ливърпул в миналия кръг.

Италианците поведоха в 29-ата минута чрез Лоренцо Инсиние. Французите се добраха до 1:1 в 61-ата минута, когато Марио Руи си отбеляза автогол. После Дрис Мертенс (77) отново даде преднина на гостите, но в 93-ата минута Анхел Ди Мария спаси парижани.

В класирането Наполи е на 2-ро място с 5 точки, а ПСЖ има 4 т. Лидер е Ливърпул с 6 т., Цървена звезда има 1 т.


Треньорът на ПСЖ Томас Тухел заложи на атомното си трио в атака – Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани, който се изправи срещу бившия си отбор. Анхел Ди Мария и Марко Верати също стартираха срещата.

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти отговори в предни позиции с Хосе Кайехон, Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиние. Марек Хамшик изведе гостите с капитанската лента, а Давид Оспина се завърна в стартовия състав, след като получи почивка срещу Удинезе (3:0).

В началото на мача ПСЖ беше пълен господар на терена. Още във 2-ата минута Неймар се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. Малко по-късно Единсон Кавани можеше да открие резултата с красиво изпълнение с едно докосване, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

После удар на Килиан Мбапе не попадна в целта, а в 17-ата минута Кавани получи диагонален пас. Уругвайският стрелец овладя, но стреля слабо в средата на вратата и не затрудни Давид Оспина.

Постепенно Наполи изнесе играта в по-предни позиции и удар на Дрис Мертенс се отби в гредата. В 29-ата минута вече нямаше какво да спаси французите. Хосе Кайехон с пас като по учебник изведе Лоренцо Инсиние, който с красиво прехвърлящо изпълнение матира Алфонс Ареола за 1:0 за гостите!

По-късно удар на италианския национал излезе в аут, а в 39-ата минута Оспина показа блестящ рефлекс и парира шут на Мбапе. В края на полувремето изстрел на Инсиние мина над напречния стълб.

След почивката ПСЖ логично натисна и Оспина спаси удар на Неймар в долния десен ъгъл. После и Тома Мюние стреля, но отново вратарят на гостите беше на мястото си изби. И в 61-ата минута логичното се случи и ПСЖ изравни.

Мбапе намери непокрития Мюние на дясното крило и белгиецът центрира. В опита си да изчисти с шпагат, Марио Руи си забоде автогол за 1:1! В 77-ата минута Наполи отново поведе.

Фабиан Руис беше оставен да напредне, стреля и топката се отби в Маркиньос. Мертенс се възползва от рикошета и с удар от близка дистанция вкара за 2:1! Така се стигна до 93-ата минута, когато Анхел Ди Мария оформи крайното 2:2 след страхотен удар от границата на наказателното поле в далечния ъгъл.

ПСЖ – Наполи 2:2

Голмайстори: 0:1 Инсиние (29), 1:1 Руи (61-авт), 1:2 Мертенс (77), 2:2 Ди Мария (93)

ПСЖ: Ареола, Кимпембе, Маркиньос, Мюние, Бернат (46-Кеерар), Верати (83-Диаби), Ди Мария, Рабио, Мбапе, Кавани (76-Дракслер), Неймар
Треньор: Томас Тухел

Наполи: Оспина, Руи, Максимович, Кулибали, Албиол, Алан, Руис, Хамшик, Кайехон (88-Рог), Мертенс (85-Милик), Инсиние (53-Зиелински)
Треньор: Карло Анчелоти

Париж, ст.: "Парк Де Пренс"
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)
Жълти картони: Маркиньос (ПСЖ); Мертенс, Руи, Кайехон, Максимович (Наполи)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HpH-pAMiDhk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>