Байерн (Мюнхен) - Бенфика, среща от Група "Е" на Шампионската лига, стадион "Алианц Арена", 22:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

БАЙЕРН: Нойер, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Санчес, Мартинес, Мюлер, Рибери, Робен и Левандовски

БЕНФИКА: Влаходимос, Алмейда, Диас, Конти, Грималдо, Пици, Фейса, Фернандес, Черви, Рафа и Хонас

Прогноза на Gol.bg:

Домакините са абсолютни фаворити за успеха в този мач, но отборът се представя цялостно много разочароващо под ръководството на Нико Ковач, а освен това врътна шокиращо реми у дома срещу Фортуна Дюселдорф през уикенда. 

Така на практика това може би ще даде някакви шансове на "орлите" да вземат нещо от двубоя днес, тъй като още имат теоритични шансове за второто място, а дори и за първото. Дори и да не успеят да си осигурят втората позиция при издънка на АЕК срещу Аякс днес те ще могат да си бетонират третото място дори и при загуба. Третото място дава участие в Лига Европа напролет.

Байерн от своя страна няма право на грешка, тъй като има две точки аванс пред амстердамци и е лидер в класирането, а за да задържи лидерството ще трябва да си вземе оставащите мачове за най-сигурно.

За домакините няма да играят Хамес, Тиаго, Толисо и Коман, които са контузени, а Гнабри е под въпросителна. Гостуващият тим ще бъде днес без Салвио, който е с травма, както и без Жардел, който е наказан. 

Байерн никога не е губил от Бенфика в предишните девет мача между двата тима, а дори и равенство ще бъде достатъчно на баварците, за да си гарантират продължаването в следващата фаза на турнира. 

Нашата прогноза обаче е успех с два гола за домакините.

Прогноза: Байерн - Бенфика 2:0