Манчестър Юнайтед стигна до драматична победа над Йънг Бойс, с която си гарантира участие в следващата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение в мача заби Маруан Фелайни в 91-ата минута.

Така англичаните стигнаха до поредната си инфарктна победа в турнира и успяха поне малко да се реваншират пред феновете си за постоянните си издънки във Висшата лига.

Юнайтед спря и негативната си серия на "Олд Трафорд", след като в последните си три домакински мача нямаше победа.

В тази група лидер е Ювентус с 12 точки, англичаните са с 10, Валенсия е с пет, а Йънг Бойс с една.

Трябва да се отбележи, че Жозе Моуриньо бе направил множество промени в стартовия си състав, като звездите Пол Погба и Ромелу Лукаку останаха резерви.


Юнайтед започна здраво мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле. В 5-ата минута Люк Шоу малко случайно изведе на чиста позиция Маркъс Рашфорд, който обаче не успя да вкара, след като прехвърли вратата.

Малко по-късно и Фред не успя да отбележи, след като стреля в аут. Англичаните продължиха да атакуват, но направиха пореден пропуск дело на Маркъс Рашфорд.

В 20-ата минута Маруан Фелайни се освободи и стреля остро, но отново не се стигна до попадение. След половин час игра и Джеси Лингард нямаше шанс. Това бяха силните моменти за Юнайтед, но домакините така и не успяваха да вкарат.

От своя страна гостите от Швейцария залагаха основно на здрава защита и рядко поглеждаха към противниковата врата.

В 36-ата минута дойде и първото положение за гостите, но Жаан Пиер Нсаме пропусна. Последва и шанс пред Миралем Сюлеймани, чийто удар обаче бе блокиран. Полувремето завърши с нов шанс пред Фред, който обаче отново стреля неточно.

Втората част отново започна със свирепи атаки за Юнайтед, но най-изненадващо гостите можеха да вкарат. В 55-ата минута удар на Кевин Мбабу мина до гредата.

Постепенно англичаните взеха изцяло инициативата, но направиха нови пропуски чрез Рашфорд и Фелайни. Това накара Жозе Моуриньо да пусне най-после в игра Погба и Лукаку, което още повече раздвижи англичаните в предни позиции.

Швейцарците обаче можеха да накажат атакуващата игра на Юнайтед, но за тяхно щастие Давид де Хеа направи страхотни спасявания.

В края Юнайтед хвърли всичко напред и стигна до поредната си инфарктна победа. Лукаку намери Фелайни, който с техничен удар вкара за победното 1:0 в 91-ата минута на мача.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЙЪНГ БОЙС 1:0

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс, Шоу, Фелайни, Матич, Фред, Лингард, Рашфорд, Марсиал

ЙЪНГ БОЙС: Фон Балмоос, Мбабу, Камара, Фон Берген, Бенито, Лаупер, Сулеймани, Соу, Аебишер, Асале, Нсаме