Полузащитникът на Аякс Френки Де Йонг заяви, че предвид играта на Тотнъм през второто полувреме на снощния полуфинал, те са заслужавали да се класират за решителния мач. Шпорите изоставаха с 0:2 до почивката, но в крайна сметка спечелиха с 3:2 и заличиха победата на холандците от първата среща с 1:0.

"Мисля, че с играта, която Аякс показа по време на целия турнир до тук, както и през първото полувреме на снощната среща, заслужавахме да стигнем до финала", смята Френки де Йонг, който е сигурно ново попълнение на Барселона от лятото.

"Но трябва да признаем, че с представянето си през второто полувреме и Тотнъм заслужаваше да стигне до финала. В определени периоди от мача показахме какъв е нашият потенциал. Но през второто полувреме противникът ни създаде много проблеми. Но смятам, че всички хора са били доволни от това, което направихме в Шампионската лига, наистина стана една хубава приказка. За съжаление, краят й не беше щастлив. Обидно е да дадем билета за финала в последните секунди, но ето как се случи на нас точно."

"Това е третият случай, в който печелим срещу един отбор като гости, но не успяваме да го победим у дома. Честно да ви кажа, не знам къде е причината за това. Винаги се стараем да играем еднакво и у дома, и като гости. Сигурен съм, че ако бяхме задържали играта и нивото от първото полувреме, щяхме не само да се класираме, но и да спечелим, обясни Френки де Йонг.