Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува в интервю за "Tuttomercatoweb" не изключи финалът на Шампионската лига да бъде преместен от Истанбул. Това се дължи на политическата ситуация.

"Ще направим всичко възможно да запазим автономията и независимостта на спорта, но, разбира се, не можем да заменим ООН и ЕС, дипломати, посланици и други политически институции", каза Ува. Решенията в УЕФА се вземат съвместно от президента и изпълнителния комитет.

След началото на военната операция на Турция в Сирия, мнозина призовават Истанбул да бъде лишен от правото да бъде домакин на финала. Мнозина също така призовават да накажат Турция, защото футболистите им празнуват при гол с жест в подкрепа на тази операция.

Журналистът на "Sky Sport" Italia Лука Маркети коментира за "Tuttomercatoweb", че УЕФА обмисля сериозно възможността да премести финала в друга държава. Припомняме, френският министър на спорта Роксана Марасиняну заяви, че турският отбор трябва да бъде наказан за военния поздрав на футболистите по време на мача с французите (1:1) в квалификация за Евро 2020.

Финалът на Шампионската лига този сезон трябва да се проведе в Истанбул на 30 май 2020 г. на олимпийския стадион в Ататюрк.