УЕФА, Европейската клубна асоциация и Европейските лиги са призовали всички 55 членки на европейската футболна централа да не “изоставят” първенствата си и да ги завършат, когато това е възможно. “От изключително значение е дори подобна криза като тази епидемия да не възпрепятства това нашите състезания да се решават извън терена, според правилата и титлите да се печелят на базата на резултати. Точно това трябва да осигурим, докато съществува и последната възможност то да бъде сторено”, се казва в писмото от УЕФА, съобщава Скай Спортс.

Вчера Белгийската футболна федерация реши окончателно да прекрати местното първенство и обяви временния лидер Брюж за шампион, а някои отбори в Нидерландия и Италия също искат преждевременен край на сезона. От УЕФА обаче настояват за пълното доиграване на кампаниите, дори и това да се случи след 30 юни и да се отрази на провеждането на първите кръгове на евротурнирите през следващия сезон.

В писмото, подписано от президента на УЕФА Александър Чеферин, президента на Европейската клубна асоциация Андреа Аниели и президента на Европейските лиги Ларс-Кристер Олсон все пак се подчертава, че здравето на феновете и футболистите остава най-важният приоритет в условията на пандемията от COVID-19. /БГНЕС