Назрява скандал с разпределението на евроквотите за следващия сезон. Това касае първенствата, които няма да могат да завършат, пише Фокус.

Едната от опциите, предложени от УЕФА, е да се използват коефициентите на отборите за последните 5 години в международните надпревари. Тази идея може да отприщи вълна от недоволство в първенства като Висшата лига на Англия. Ако там кампанията не бъде довършена, има вариант Арсенал и Манчестър Ю да получат квоти за ШЛ, въпреки че в момента се намират извън Топ 4 на класирането.

На днешната видеоконференция на УЕФА освен премахването на ВАР ще се разискват и много други теми. Има вероятност квотите за Европа да бъдат разпределени и на базата на класирането на отборите по време на спирането на шампионатите. В Испания вече обявиха готовност за такъв сценарий, което означава, че в ШЛ ще играят Реал М, Барселона, Севиля и Реал Сосиедад.

В същото време УЕФА ще продължава да настоява кампанията да бъде доиграна навсякъде, където ситуацията с пандемията от COVID-19 бъде овладяна.