Тази вечер дългото чакане свършва и Шампионска лига се подновява!

Пандемията от коронавирус не подмина и турнира на богатите и от 1/4-финалната фаза той ще се проведе в нов формат.

Но първо остават да се изиграят половината реванши от 1/8-финалите. Тази вечер Манчестър Сити приема Реал Мадрид след преднина с 2:1 от първия мач в Испания. Домакините са без Серхио Агуеро, а гостите без Серхио Рамос. Тяхното отсъствие няма да отнеме от блясъка на сблъсъка, който остава крайно непредвидим, въпреки преднината на "гражданите".

По същото време един срещу друг излизат Ювентус и Олимпик Лион. "Бианконерите" имат да заличават пасив от 0:1 и задачата им няма да е никак лесна. "Хлапетата" имат само един официален мач след подновяването на футбола, който загубиха от ПСЖ след изпълнение на дузпи. Освен с крехкия аванс, надеждите на гостите са свързани и със слабата форма на Юве през месец юли.

В събота ще се изиграят и останалите два реванша. Байерн Мюнхен приема Челси и едва ли ще станем свидетели на грандиозна сензация. През зимата баварците се наложиха с 3:0 на "Стамфорд Бридж" и този сблъсък изглежда решен, въпреки че сме ставали свидетели на какви ли не обрати в Шампионска лига.

Барселона пък приема Наполи след 1:1 на "Сан Паоло". Каталунците са фаворити, но определено не се намират във върхова форма. От своя страна гостите спечелиха Купата на Италия и под ръководството на Дженаро Гатузо стабилизираха представянето си. За това Лео Меси и компания трябва да подходят максимално отговорно в реванша с Наполи.

От 1/4-финалите ще станем свидетели на новия формат. Турнирът ще се проведе на неутрален терен в Поругалия, а победителите ще се определят в един мач.

Програмата за 1/8-финалните реванши:

Днес от 22.00 часа:
Манчестър Сити – Реал Мадрди (2:1 в първия мач)
Ювентус – Олимпик Лион (0:1)

Събота от 22:00 часа:
Байерн Мюнхен – Челси (3:0)
Барселона – Наполи (1:1)