Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо не остана никак доволен след отпадането от Барселона на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Каталунците снощи се наложиха с 3:1 на "Камп Ноу" и с общ резултат 4:2 се класираха напред, където ще срещнат Байерн Мюнхен. Реваншът в Испания обаче можеше да се развие по коренно различен начин, ако във 2-ата минута Дрис Мертенс беше вкарал от чиста позиция за гостите.

"Има много за какво да съжаляваме. Изпаднахме в ступор в първия половин час, получихме три глупави гола и направихме някои големи грешки в този период. Отборът ни успя да постави под напрежение Барселона и можехме да вкараме два гола рано в мача, но вместо това на нас ни вкараха. Бесен съм, когато получаваме попадения от статични положения, направо ме побърква. Винаги съм казвал, че имаме добър отбор, но трябва да работим над манталитета, който не е достатъчно добър", смята Гатузо.

"Ако погледнете статистиката, тя е изцяло в наша полза. Имахме двойно повече удари, повече задържахме топката, лесно успявахме да намираме пролуки в защитата им. Поставихме Барса под напрежение през втората част. Някой ще каже, че са играли с резервите, но аз не видях такова нещо. Видях класен състав, който струва стотици милиони. Ние играхме като равни с тях. Единствено съжалявам, че проспахме първия половин час от мача", добави Гатузо.