Реал Мадрид - Шахтьор Донецк, мач от Група Б на Шампионската лига, стадион „Алфредо ди Стефано“, 19:55 ч. българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Лунин, Алтубе

Защитници: Милитао, Варан, Начо, Марсело, Менди

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско

Нападатели: Бензема, Асенсио, Васкес, Йович, Винисиус, Родриго

Прогнозата на Gol.bg;

Реал Мадрид открива сезона си в Шампионската лига с гостуване на украинския Шахтьор Донецк. Испанците излизат в мача с накърнено самочувствие от изненадващата загуба в Ла Лига и трябва бързо да влезнат във форма, тъй като украинците са в серия от пет поредни мача без загуба.

Двубоят е по-специфичен за „Кралете“, тъй като през уикенда гостуват на големия си съперник в Испания Барселона.

„Миньорите“ спечелиха наскоро четвъртата си поредна титла на Украйна, но от началото на сезона все още не могат да влязат във форма, като записаха 3 равенства в първите си шест мача.

Реал няма загуба в последните си осем мача срещу украински отбори в турнира и спечели и двата си мача срещу Шахтьор при последните срещу между двата отбора в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2015-2016.

От друга страна Шахтьор е загубил само два пъти в първия си мач в турнира в последните 7 сезона. Една от тези загуби бе в Мадрид.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан вероятно ще направи някои промени в състава си, като в игра ще се завърнат Ферлан Менди и Каземиро. Серхио Рамос е контузен, което означава, че в центъра на защитата ще бъдат Едер Милитао и Рафаел Варан. Аут за мача са Мартин Йодегор, Алваро Одриосола и Еден Азар, докато Карим Бензема може да получи почивка преди „Ел Класико“.

Асовете на Шахтьор Жуниор Мораеш и Микола Матвийенко са под въпрос, тъй като доскоро бяха под изолация заради коронавирус. Контузени са Максим Малвшев, Исмаили и Серхий Кривцов, докато Дентиньо е готов да се върне в тима.

Резултат: 2:0