Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че тимът му остава далеч от най-добрата си форма след пристигането на Лионел Меси през лятото преди сблъсъка с Манчестър Сити в Шампионска лига във вторник вечер.

„Факт е, а не мнение, че сме работа в прогрес. Трябва да има някакъв разум. Това не бива да се дискутира“, започна аржентинецът на днешната си пресконференция.

Парижани бяха сериозно разкритикувани за представянето си в откриващия мач от група А на най-престижния европейски клубен турнир при гостуването на Брюж, завършило при равенство 1:1 в Белгия преди две седмици, докато Сити надиграха РБ Лайпциг с 6:3.

Това означава, че провал срещу състава на Пеп Гуардиола на „Парк де Пренс“ във вторник ще ги постави в потенциално коварна ситуация, поне що се отнася до първото място в групата. Сити надвиха ПСЖ в полуфиналите миналия сезон, преди да отстъпят на Челси в спора за трофея.

„Ще играем с Манчестър Сити, който по мое мнение разполага с най-добрия треньор в света в лицето на Пеп Гуардиола. Те също градят и мечтата им е да станат европейски клубни шампиони – никога не е задължително, защото има 10 или 12, дори 15 отбора, които се опитват да постигнат същото нещо".

"За нас това също е мечта. Този клуб е на 50 години и винаги е искал да се утвърди като най-добрия в Европа, но това е процес, който изисква търпение, време и инвестиции. Манчестър Сити е далеч пред нас в процеса, но това е футболен мач и всичко е възможно“, каза още Почетино.

Меси се очаква да се завърне сред титулярите, след като пропусна последните два мача на ПСЖ в Лига 1 заради лек проблем в коляното.

Италианският плеймейкър Марко Верати също може да се върне след почти месец в лазарета, но Анхел Ди Мария все още е наказан след изгонването в полуфиналния мач-реванш миналия сезон.