Лионел Меси се завръща! Аржентинецът поднови тренировки заедно с останалите си съотборници в Пари Сен Жермен и ще може да играе в днешното домакинство срещу Манчестър Сити в Шампионската лига.

Аржентинецът пропусна последните два мача на парижани, след като получи лека контузия в коляното по време на срещата с Лион във вътрешното първенство. Имаше известни съмнения, че Бълхата рискува да пропусне и срещата със Сити, но очакванията се потвърдиха, че Почетино ще може да използва и трите си големи оръжия в атака – Меси, Мбапе и Неймар.

Разбира се, аржентинецът е в групата, но все още не се знае на 100% дали ще започне като титуляр. Ако това не се случи, на неговото място ще започне някой измежду Дракслер и Икарди. Анхел ди Мария пропуска срещата заради наказание. „Меси ще бъде в групата, но не мога да потвърдя нищо повече”, заяви треньорът на домакините.

Лео има 150 мача в Шампионската лига от груповата фаза до финала. Само Икер Касияс, Кристиано Роналдо (по 177) и Шави Ернандес (151) са с повече от него.

Погледите в Париж обаче ще бъдат насочени към Меси и Гуардиола. Двамата печелят заедно изумителните 14 трофея за 4 години в Барса. След като Пеп напуска „Ноу Камп”, именно Лео е играчът, който няма милост срещу бившия си треньор и бележи най-много голове в ШЛ в мрежата на отборите, водени от каталунеца.

С други думи, историята сочи, че аржентинецът е безмилостен срещу Гуардиола – 6 гола от 4 мача (включително хеттрик с екипа на Барса срещу Сити през 2016). „Мога да го сравня с Пеле. Той е най-добрият за всички времена. Невероятен, силен, бърз. Горд съм с годините, които прекарахме заедно”, казва Гуардиола, който никога не е печелил трофея в ШЛ, откакто двамата с Лео не са заедно.

В състава на французите освен Меси се завръща и Марко Верати, който не е играл от 5 септември. ПСЖ ще търси реванш за загубите от Сити на полуфиналите през миналия сезон. В първия кръг от груповата фаза хората на Почетино разочароваха с представянето си срещу Брюж, от който взеха само точка – 1:1.

Английският тим пък се справи с лекота с РБ Лайпциг, побеждавайки го с 6:3. „Това е факт, а не мнение – ние сме отбор, който тепърва се гради. Предстои ни мач срещу Сити, който е воден от най-добрия треньор в света (Гуардиола). Те мечтаят да спечелят Шампионската лига. Ние също, но това е само мечта. ПСЖ е клуб със само 50 години история. Може би в Манчестър имат аванс спрямо нас, но в един футболен мач всичко може да се случи”, заяви аржентинският наставник на домакините.

Почетино и Гуардиола имат дълго съперничество, като са се срещали 20 пъти. В тези двубои аржентинецът е бил начело на Еспаньол, Тотнъм и ПСЖ, а Пеп на Барса и Сити. Сегашният бос на французите има само 3 победи срещу 12 успеха на каталунеца в мачовете помежду им.

"Тема:Спорт"