Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино похвали Лионел Меси и Килиан Мбапе за това, че са извадили отбора от трудностите при успеха над РБ Лайпциг с 3:2 в Шампионската лига, и смята, че те показват, че постепенно започват да се разбират все по-добре на терена.

Меси вкара два гола, включително победния след изпълнение на дузпа в стил Паненка, след като Мбапе бе извел парижани напред в резултата още в деветата минута, при неособено убедителното представяне на френския гранд. Капитанът на Аржентина отбеляза за първи път повече от веднъж в един мач за новия си отбор, след като пристигна от Барселона в лятото, като имаше добро разбирателство на терена между Меси и Мбапе.

Почетино е на мнение, че това взаимодействие между двамата ще се подобри през следващите седмици, но предвид факта, че Мбапе иска да напусне клуба и това, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес намекна, че „белият балет“ ще се опита да вземе нападателя още през януари, партньорството между французина и аржентинеца може да не продължи дълго време. Но бившият мениджър на Тотнъм похвали тяхното представяне срещу клуба от Бундеслигата, след като го измъкнаха от бедите след изоставането в резултата в началото на втората част.

„Талантът на Килиан и Лео е напълно очевиден, те играят за Пари Сен Жермен и при мачове, където тимът не може да намери правилните отговори, мисля, че такива талантливи футболисти могат да намират решения, подобни на днешните. Точно заради това е важно да разполагаш с играчи от такъв калибър в отбор като ПСЖ, който иска да печели всеки мач. С течение на времето съм сигурен, че определени неща ще се случват по-добре, всичко ще бъде по-гладко. Истина е, че талантът блести, и играчи като Лео и Килиан или Юлиан Дракслер, които бяха най-атакуващите ни футболисти тази вечер, разполагат с голям талант и тяхното взаимодействие е отвъд работата, която всъщност вършат заедно“, сподели той.

Обратът от 1:2 означава, че ПСЖ е на върха в група А и остава без загуба след трите си мача до момента след равенството 1:1 с Брюж и успеха над Манчестър Сити с 2:0.