Гвоздеят в днешната програма на Шампионската лига без съмнение са мачовете в Група В – Порто – Атлетико Мадрид и Милан – Ливърпул.

Намираме се в последния кръг, а единственото сигурно е, че мърсисайдци се класират като първи за осминафиналите. Тройният възел за другата виза за елиминациите е здраво затегнат, но ще се разплете тази вечер, а сценариите са много, пише "Тема:Спорт".

Порто е на полпозишън за второто място, след като има в актива си 5 точки – с една повече от Милан и Атлетико Мадрид. Всичко това означава, че драконите се нуждаят от успех, който ще им гарантира участието на 1/8-финалите. При равенство хората на Серджо Консейсао ще се надяват Милан да не вземе домакинството си на Ливърпул.

Равенството на „До Драгао“ ще доведе до отпадането на дюшекчиите на Диего Симеоне от Шампионската лига. Всъщност те се нуждаят от задължителна победа, а в същото време ще стискат палци на отбора на Юрген Клоп в Милано. Росонерите от своя страна се класират на 1/8-финалите при успех и равенство в сблъсъка между Порто и Атлетико Мадрид в Португалия.

Има вариант да се стигне до изключително драматично развитие на събитията в групата. Ако дюшекчиите и италианският гранд триумфират в срещите си, те ще съберат по 7 точки, а Порто ще остане на дъното. Балансът в преките двубои между Атлетико и Милан е равен, тъй като испанците биха като гости с 2:1, а италианците триумфираха на „Уанда Метрополитано“ с 1:0. Така следващият показател, който се гледа, е головата разлика. Към момента росонерите са с минус 2, а дюшекчиите с минус 3.

Това обаче не е всичко, тъй като головата разлика на двата отбора може да бъде изравнена. Тогава се гледат отбелязаните попадения – сега тимът на Пиоли е с 5, а този на Чоло с 4. Ако и този критерий е равен, следващият показател са вкараните голове като гост – 3 на 2 в полза на Милан. А ако и тук няма отбор с превес над другия, ще се гледат успехите при визити в цялата група. Към момента резултатът между Атлетико и Милан е равен – 1:1, но с евентуална победа като гост над Порто тази вечер тимът на Диего Симеоне ще окупира втората позиция.

Сметките са наистина сложни и може би до последните минути на двете срещи няма да се знае кой ще придружи Ливърпул на осминафиналите. Но късметът ще се усмихне само на един измежду Порто, Атлетико и Милан.