Реал Мадрид беше наранен при най-лошото си представяне за сезона при загубата си с 0:1 от Пари Сен Жермен в първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига и ще се опита да играе умно в реванша в сряда, каза треньорът Карло Анчелоти.

Лидерите в Ла Лига получиха гол в продължението на мача дело на Килиан Мбапе в първата среща миналия месец, но са способни да продължат, след като спечелиха надпреварата рекордните 13 пъти.

"Ние сме много горд отбор и представянето ни в първия мач ни нарани доста. Ние сме горд отбор, главно в състезание като Шампионската лига. Така че ще играем за традициите си. Видяхме най-добрата версия на ПСЖ в Париж. Искам да видя най-добрата версия на Реал Мадрид в сряда", започна Анчелоти, цитиран от БТА.

"Отборът ни е спокоен и мотивиран. Психическият аспект е решаващ в момент като този. Ако играем със съботната интензивност, имаме добър шанс да се класираме.

Трябва да бъдем умни и да играем умно. Трябва да излезем и да победим. Не е нужно да вкарваме много голове. Трябва да се държим заедно и подкрепата на нашите фенове ще бъде основна за нас", добави италианецът.

Нападателят на ПСЖ Мбапе, който беше свързван с преминаването си в Реал Мадрид следващото лято като свободен агент, е под съмнение за мача, след като беше контузен на тренировка в понеделник. Но Анчелоти каза, че потенциалното му отсъствие няма да повлияе на подготовката на Реал.

"Ще се подготвим за мача, сякаш Мбапе ще играе. Това е единственият начин, по който можем да го направим. Няма да ме изненада, ако Мбапе получи страхотен прием от нашите фенове. Те винаги приемат страхотните играчи с уважение. Но нашите фенове искат да победим. Това ги интересува най-много", завърши Анчелоти.