Испанските медии засипаха с похвали Реал Мадрид, след като шампионите в Ла Лига постигнаха забележителен успех срещу Манчестър Сити снощи и се класираха за финала на Шампионската лига.

Сити водеше с 1:0 минути преди края на редовното време и се виждаше на финала в Париж преди две попадения на Родриго и дузпа в продълженията на Карим Бензема донесоха на домакините успеха с 3:1 и с общ резултат 6:5 ще играят за трофея срещу Ливърпул.

"Реал Мадрид е извън този свят" е заглавието на базирания в Мадрид вестник "Ас", придружено от снимка на отбора, който празнува пред част от публиката на домакините.

Вестник "Спорт" просто пише "Невероятен", след като Реал отново обърна резултата, както го направи и срещу Пари Сен Жермен по-рано в турнира.

"Марка" отбелязва победата като "най-великата нощ в историята на Бернабеу".

"Ако срещу Пари Сен Жермен беше необяснимо, ако срещу Челси беше невероятно, снощи беше просто най-добрата вечер на един стадион, който е виждал този отбор във всички цветове и това казва всичко", гласи водещата им статия.

Базираният в Барселона "Мундо Депортиво" го описа като "Mагически ден", докато каталунската радиостанция RAC1 каза, че "това не е футбол, това е паранормален феномен".

Реал ще се изправи срещу Ливърпул в повторение на финала на Шампионската лига през 2018 година на стадион "Стад дьо Франс" на 28 май.