Динамо Киев и Фенербахче завършиха при 0:0 в един от най-интригуващите мачове в квалификациите на Шампионската лига, който се игра в полския град Лодз. Пред близо 12 000 зрители турският гранд бе по-активен, като вратарят на киевчани Георги Бушчан успя да направи 6 спасявания срещу нито един точен удар във вратата на "фенерите", предава БТА. Реваншът между двата тима е след седмица в Истанбул.

Гръцкият шампион Олимпиакос се задоволи с 1:1 срещу израелския Макаби в Хайфа. Отборът на португалския треньор Педро Мартинш водеше до самия край на мача с попадение на датчанина Филип Зинкернагел още в седматата минута. Във втората минута на добавеното време Долев Хазиза изравни и съхрани шансовете на Макаби за реванша.

Близо до следващия кръг изгледа чешкият Пилзен, който се наложи като гост над финландския ХИК Хелзинки с 2:1. Томаш Хори откри резултата за Пилзен, преди Боян Радулович да изравни за ХИК в началото на втората част. Малко след това халфът Ян Копиц донесе успеха на чехите.

Слован Братислава изненадващо постигна пълен обрат срещу унгарския Ференцварош като гост. Словашкият първенец изоставаше с 0:1 след попадението на Кристофер Закариасен, но спечели с два гола в края за пет минута на Гурам Каша и Тигран Барсегян.

Словенският Марибор и Шериф Тираспол направиха 0:0, като тимът от Молдова доминираше в мача и е фаворит за втория сблъсък, който е след седмица.

Снимка: twitter.com/DynamoKyiv