Аякс разгроми с 4:0 у дома Рейнджърс в първи мач от група "А" на Шампионската лига. Шампионът на Нидерландия не срещна никакви трудности и в 17-ата минута вече водеше в резултата след сериозно игрово предимство. Стивън Бергхаус центрира от ъглов удар и Едсон Алварес с глава откри резултата.

По-силната игра на домакините продължи и Девин Ренш пропусна да се разпише във вратата на "сините", които допуснаха загуба с 0:4 срещу Селтик в края на миналата седмица.

В 32-ата минута Бергхаус се разписа за 2:0 след асистенция на Мохамед Кудус и рикошет в защитника на гостите Джеймс Сандс.

По-малко от 60 секунди по-късно резултатът стана 3:0 след красиво попадение на Кудус, дошло при диагонален удар във вратата на шотландците.

След почивката нидерландците намалиха значително оборотите и в 71-ата минута попадение на Борна Баришич от Рейнджърс беше отменено заради засада.

Десет минути преди края на редовното време Стивън Бергвайн се възползва от поредна груба грешка в защитата на финалиста в Лига Европа от миналия сезон и оформи крайното 4:0 в полза на Аякс.

По-късно тази вечер е втората среща от тази група между Ливърпул и Наполи.