треньорът на Наполи Лучано Спалети заяви, че "дори Диего Марадона щеше да се гордее" с представянето на отбора, след като италианците разгромиха Аякс с 6:1 в Амстердам в мач от Шампионската лига по футбол. 

Гостите от Неапол допуснаха ранен гол, но след това стигнаха до знаменит обрат и продължават да водят в класирането на група "А" с пълен актив от 9 точки. 

"Когато играеш на този стадион, с шума от трибуните, никога не е лесно бързо да се възстановиш, след като си получил гол. Можеше да имаме проблеми, но отговорът на отбора беше страхотен. В нито един момент не се поддадохме и спечелихме един велик мач. Играхме изключително, пресирахме много добре, бяхме уверени и се опитвахме да вкараме при всяка възможност срещу един много сериозен съперник. Затова дори повече от резултата значение има това, че разкрихме нашите качества. Това ще ни бъде от голяма полза занапред, защото всички видяха какво можем. Смятам, че дори Марадона щеше да се гордее с представянето ни в тази среща", коментира цитираният от БТА Спалети.


 
Наполи постигна най-убедителната си победа като гост в Евротурнирите и нанесе най-голямата загуба на Аякс във всички турнири от ноември 1964 година.
 
"С тази победа имаме отлични шансове да се класираме напред, но все още не сме си свършили работата. Съперниците ни в групата са много сериозни и ни трябват още добри резултати. Все пак това е само един мач и не може да промени живота ни. Моментът е хубав, щастлив съм, но вече трябва да започнем да мислим за следващия мач, защото не можем да си позволим да загубим концентрация дори за момент", каза още Спалети.

Снимка: БГНЕС