Пиер-Емил Хойбьорг вкара последния гол в мача, а Тотнъм се наложи над Марсилия с 2:1 и се класира за последния кръг на Шампионската лига.

Хойбьорг се откъсна, за да завърши категорично през петата минута на добавеното време, подпечатвайки завръщането на "шпорите", което означава, че те напредват като победители в група D, докато Марсилия отпада напълно от европейското първенство.

Преди това Клеман Ленгле бе върнал отбора от Висшата лига към равенството, след като на почивката Шансел Мбемба бе дал преднина на Марсилия.

Последното попадение на Хойбьорг позволи на отбора на Антонио Конте да прескочи Айнтрахт Франкфурт, който също се класира напред след победа с 2:1 при гостуването си на Спортинг Лисабон в Португалия.

Състезанието на "Велодром" беше вълнуващо и можеше да се развие по всякакъв начин, а Марсилия съжаляваше за решаващия късен пропуск на резервата Сеад Колашинац.

Ако беше вкарал, а не беше отправил удар със задна ножица встрани от вратата, Марсилия щеше да продължи към последните 16 мача. Вместо това късното попадение на Хойбьорг ги изпрати на дъното на класирането.

Атмосферата на шумния стадион на Марсилия обаче беше малко по-малко бурна от обикновено, защото целият северен край на "Велодром" беше затворен като наказание от УЕФА след проблемите на по-ранния им мач от групата срещу Франкфурт.