Победите в гостувания в европейските клубни турнири са много важни, но те вършат само половината работа, заяви треньорът на Бенфика Роджър Шмидт след 2:0 срещу Брюж в Белгия. Двата отбора ще се срещнат на реванш в осминафиналите на Шампионската лига на 7 март в Португалия.

"Спечелихме първия мач като гости и това винаги е много добра стъпка. Половината работа е свършена. Видя се, че имаме вяра в собствените ни сили", заяви той за Eleven Sports.

"През първото полувреме не играхме особено добре, тъй като Брюж ни пресираха умело и имаха няколко положения пред вратата ни. Трябваше предимно да се защитаваме, но и тогава показахме класа. В края на полувремето започнахме да контролираме играта и това не се промени през втората част. Създадохме доста положения, вкарахме и два гола. Беше много важно да вкараме за втори път".

Халфът Фредрик Еурснес добави, че Бенфика трябва да се поучи от трудното начало на мача в Белгия и да влезе по-агресивно в реванша.

"Постигнахме отличен резултат, но има и втори мач, в който трябва да се раздадем. Брюж играха добре, особено в началото. Във втория мач трябва да влезем по-агресивно", каза халфът, който бе избран за най-добър играч от УЕФА.