Байерн Мюнхен има трудна задача да навакса три гола пасив в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити, но треньорът на баварците Томас Тухел се надява, че едно силно представяне през първото полувреме може да отвори вратата към полуфиналите.

Байерн отстъпи с 0:3 в първия двубой с "гражданите" преди седмица, но германският гранд няма намерение да развява бялото знаме и ще се бори за крайния успех в ответния мач утре.

"Не можем да говорим за чудо и да очакваме то да дойде просто така. Трябва да бъдем реалисти", каза Тухел на пресконференцията преди мача.

"Да се говори за 4:0 или 5:0 не е уместно и като се има предвид представянето ни в събота, не знам дали всички го вярват на 100 процента. Това, което искаме да направим, е да спечелим първото полувреме. Това е първата цел. След това всичко може да се случи, трябва да имаме и малко късмет, който ни липсваше в първия мач. Препятствието е доста сериозно, но аз вярвам в крайния успех", каза още Тухел.

Треньорът призна, че Байерн е загубил малко от увереността си пред гола и той се опитва да коригира това.

"Не сме доволни и работим върху това. Липсва ни малко увереност, малко лекота пред гола. Това се усеща и ние се борим да го променим", добави той.
 
В игра за Байерн след контузия се завръща нападателят Ерик Максим Чупо-Мотинг и това дава допълнителна опция за атаката на баварците.

"Ние сме отговорни да направим всичко, за да осигурим най-добро представяне. Ще го направим стъпка по стъпка, а първата стъпка е да спечелим първото полувреме", каза още Тухел.

В групата се завръща и нападателят Садио Мане, който бе наказан от клуба и не игра при равнеството с Хофенхайм в събота, след като удари в лицето съотборника си Лерой Сане след първия мач със Сити. Мане се извини за поведението си и Тухел увери, че случаят е приключен.

"Садио е в групата. Ще видим дали ще започне като титуляр", каза Тухел.