Милано е в бойна готовност за дерби №3 на ниво елиминации в Шампионска лига. Дотук „Милан“ бе краен победител на два пъти в началото на новия век, но сега „Интер“ е сочен за фаворита. Еуфорията около първия полуфинал е огромна. Над 2 млн. бяха заявките на сайта на „росонерите“ за билети. На Апенините изчислиха, че само първият двубой може да напълни над 26 стадиона с големината на този в Милано. Уви, „Сан Сиро“ е само един, а отдавна вече няма свободни пропуски. Стигна се дотам, че онлайн системата за продажба на пропуски се срина и се наложи фенове да се редят на опашка от събота вечерта. В крайна сметка привърженици от 124 различни държави ще бъдат на трибуните.

Тези на черно достигнаха до колосални суми от порядъка на 3000 евро. Първият двубой тази вечер ще доведе до рекорд по приходи. Очаква се „Милан“ да прибере над 10 млн. евро от двубоя. С това тимът на Стефано Пиоли ще подобри собственото си постижение от осминафинала с „Тотнъм“ – 9 133 842 евро. Според „Гадзета дело Спорт“, цитиран от „Труд“ благодарение на страхотното представяне в Шампионската лига клубът да излезе на печалба за първи път от 2006 г.

Още следващата седмица обаче „Интер“ ще подобри това постижение. Очаква се приходите за „нерадзурите“ да надхвърлят тези на големия съперник. Причината – пропуските, пуснати в продажба, са на дори по-висока цена.

Големият проблем за „Милан“ в навечерието на двубоя е Рафаел Леао. Португалецът е с мускулна травма от успеха над „Лацио“ (2:0) през уикенда. Част от медиите на Ботуша отписаха крилото за двубоя в сряда. На свой ред „Скай“ обяви, че Пиоли ще решава за своята суперзвезда в деня на срещата. Шансовете обаче остават минимални.

„Той е половината „Милан“ – обяви бившият играч на двата тима Кристиан Виери. – Много е силен, заедно с Тео Ернандес задават темпото, правят разликата и променят мачовете.“

В същото време „Тутомеркато“ разкри, че треньорът на символичните гости Симоне Индзаги има две дилеми за стартовия състав. Първата от тях е в средата на терена – Марсело Брозович или Хакан Чалханоглу. Изданието подчертава, че турският национал е фаворит, но слабото му представяне в Рим срещу „Рома“ може да промени решението на специалиста. Другата въпросителна е свързана с атаката на „нерадзурите“ и кой трябва да партнира на Лаутаро Мартинес. Засега фаворит е Един Джеко, но представянето на Ромелу Лукаку в последните седмици върна спомените за убийствения тандем ЛуЛа, изграден в шампионския сезон на Антонио Конте.