Будапеща и Милано се интересуват от домакинството на финалите на Шампионската лига по футбол за мъже през 2026 и 2027 година, докато Осло, Глазгоу и три германски града кандидатстват за финала за жени през тези две години, съобщиха от УЕФА.

Германската федерация обяви, че Гелзенкирхен, Мюнхен и Щутгарт са кандидати за финалите при жените.

Държавите с повече градове имат до 24 февруари 2024 година краен срок за подаване на заявки, но трябва да стеснят избора си до един. Градовете-домакини ще бъдат избрани от Изпълнителния комитет на УЕФА през май следващата година.

Финалите при мъжете през 2024 и 2025 година ще се играят съответно на "Уембли" и в Мюнхен, а финалите при жените в Билбао и Лисабон.

Интерес към финалите на Лига Европа през 2026 и 2027 година проявяват Букурещ, Глазгоу, Истанбул и петте германски града Лайпциг, Дюселдорф, Франкфурт, Гелзенкирхен и Щутгарт.

Лайпциг е единственият кандидат на Германия за финалите на Лигата на конференциите, заедно с Йерусалим, Глазгоу, Осло, Женева и Истанбул.

Следващите финали на Лига Европа са в Дъблин 2024 и Билбао 2025, а финалите на Лига на конференциите - в Атина 2024 и Вроцлав 2025./БТА

Снимка: БГНЕС