Галатасарай спечели с 2:1 в реванша с Молде от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Турският гранд се класира в групите на Шампионската лига. Галатасарай бе спечелил и първия мач в Норвегия с 3:2 и с общ резултат 5:3 продължава напред. Маури Икарди от дузпа и Анхелиньо бяха точни за успеха, а Ерик Хестад вкара за скандинавците. 

Йънг Бойс също намери място в групите на Шампионската лига, след като спечели с 3:0 реванша срещу Макаби (Хайфа). Първият сблъсък бе завършил 0:0.

Седрик Итен откри с глава за 1:0. Само 7 минути по-късно Абдулайе Сек си отбеляза автогол за 2:0.

В 46-ата минута на Филип Угринич оформи крайното 3:0.

Йънг Бойс отново ще играе в групите на Шампионската лига. Макаби (Хайфа) отива в Лига Европа.

Брага спечели и реванша срещу Панатинайкос. Португалският тим стигна до минималното 1:0 в Атина и така си гарантира място в групите на Шампионската лига, след като бе спечелил и първия двубой пред своята публика с 2:1.

Вратарят на Брага Матеуш Магаляеш имаше ден и успя с отлични намеси да отрази удари на Георгиос Вагианидис и Себастиан Паласиос.

Португалците нанесоха своя удар, когато в 83-ата минута Брума бе изведен сам срещу вратаря и отбеляза единственото попадение в мача.

В добавеното време домакините завършиха мача в намален състав, след като Хуанкар бе изгонен с втори жълт и червен картон за фаул в гръб./БТА

Снимка: БГНЕС