Петият кръг от груповата фаза на Шампионската лига продължава с нови осем мача в сряда, 29 ноември. В най-интригуващия сблъсък от програмата Манчестър Юнайтед гостува на Галатасарай в двубой от група А, а срещата в Истанбул е с начален час 19:45 българско време.

„Червените дяволи“ са последни в групата с едва три точки от четири мача, като при загуба ще загуби шансове да продължи към елиминациите в най-престижния европейски клубен турнир, тъй като „Чим Бом“ има пункт повече на третото място, два кръга преди края на груповата фаза. В първия мач между двата тима на „Олд Трафорд“ Галатасарай стигна до драматичен успех с 3:2, след като изоставаше с 1:2 до 71-та минута.

Тогава турският гранд първо изравни, след това получи числено преимущество след червения картон на Каземиро, за да се стигне до 81-та минута, когато Мауро Икарди донесе ценния успех на истанбулци. Юнайтед може да остане в играта за класиране дори при равенство, но тогава ще зависи от останалите отбори в битката за второто място, след като Байерн Мюнхен, който посреща Копенхаген в другия мач, вече се класира за осминафиналите.

В група В, Арсенал ще си гарантира място в елиминациите с победа над френския Ланс на „Емиратс“. Възпитаниците на Микел Артета имат актив от девет точки, с четири повече от ПСВ Айндховен и Ланс, които са с равен актив – по пет пункта. ПСВ е на втора позиция заради по-добрите си показатели в прекия мач с французите.

В група С, 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид вече си осигури излизане от групите, като почти сигурно ще завърши и на първата позиция. Отборът на Карло Анчелоти е с пет точки аванс пред втория Наполи, който гостува в Мадрид. Три точки за шампионите на Серия А ще им гарантират второто място в групата, без значение от резултата на мача между Брага и Унион Берлин – португалците ще останат в играта, ако спечелят домакинството си с германците и Наполи не вземе трите точки срещу Реал.

В група D, Реал Сосиедад и Интер са в осминафиналите вече – и двата отбора са с по десет точки, докато третият РБ Залцбург е с едва три пункта. Битката за завършване на първата позиция в крайното подреждане обаче остава, като Интер гостува на Бенфика, а Сосиедад е домакин на Залцбург. В последния кръг от срещи „нерадзурите“ ще посрещнат баските в Милано.

Пълна програма за мачовете в сряда:

Група А

19:45, Галатасарай – Манчестър Юнайтед

22:00, Байерн Мюнхен – Копенхаген

Група В

19:45, Севиля – ПСВ Айндховен

22:00, Арсенал – Ланс

Група С

22:00, Реал Мадрид – Наполи, Брага – Унион Берлин

Група D

22:00, Бенфика – Интер, Реал Сосиедад – РБ Залцбург. /БГНЕС