Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи контузия и е малко вероятно да се възстанови за гостуването на РБ Лайпциг от Шампионска лига, но треньорът на Лайпциг Марко Розе гледа с подозрение на тази информация.

Белингам напусна терена в 57-ата минута при победата на Реал с 4:0 над Жирона в събота, където халфът отбеляза два гола, а след това клубът съобщи, че той е с изкълчване на левия глезен.

"Не вярвам, че той няма да играе, докато не се уверя утре, че не е на стадиона“, каза Розе на пресконференция в понеделник.

"Познавам Джуд, той ще направи всичко, за да играе мача от Шампионската лига. Може да посети други лекари днес и ще направи всичко, за да се възстанови. Прочетох много, но ще видим дали е тук или не", каза още Розе.

Треньорът на Лайпциг познава отлично качествата на Белингам, който  тренираше в Борусия Дортмунд през сезон 2021-22, но дори той не очакваше да го види да отбележи 16 гола в първенството вече този сезон, плюс четири в Шампионската лига.

"Мисля, че той е в правилния клуб и направи правилния ход. Не ме изненадва, че направи такова въздействие", каза Розе.

"Но фактът, че той вкарва толкова много голове, беше малка изненада. Той е страхотен човек и страхотен футболист с невероятен манталитет. Ако Джуд не играе, Брахим Диас със сигурност ще бъде опция. Може би те ще играят в система 4-3-3 с Хоселу отпред."

Победата на Реал над изненадващия претендент за титлата Жирона отвори разлика от пет точки на върха в Ла Лига и Розе е наясно колко опасен е противникът, с който се сблъсква неговият отбор, със или без Белингам.

"Те са в добра форма. Те знаят какво означава да играеш в този турнир и да го спечелиш, трябва да се концентрираме върху всички, Брахим, Родриго, Кроос,  Модрич... Всички те са отлични играчи. Мога да назова и други.

Но ние имаме добър състав, добри играчи. Ще дадем всичко от себе си на терена и ще се възползваме от нашите шансове. Искаме да постигнем добър резултат за този първи мач, искаме да бъдем конкурентни в притежанието на топката. Ние не се страхуваме от никого", каза още Розе.