Виктор Осимен беше на трибуните за равенството на Наполи срещу Джевноа, а треньора Валтер Мадзари предупреди, че голаджията „може да не“ е готов да се изправи и срещу Барселона. Нигериецът не е играл за Адзурите повече от месец заради участието на Купата на африканските нации. Той се прибра в петък в Италия, но не бе в групата за мача с Дженоа вчера. Наполи има огромни проблеми да вкарва голове в негово отсъствие, а сега може да се наложи да се справя с Барселона без Осимен.

Нигериецът спечели голмайсторския приз миналия сезон в Серия А, но според информациите от Италия в момента не е в добра физическа кондиция. Финалът на Купата на Африканските нации бе миналата неделя и Нигерия загуби от Кот д'Ивоар. Смята се, че самия Осимен е помолил да не е в групата за мача вчера.

„Можем само да се надяваме, че ще бъде готов, но присъствието му не е сигурно. Според него и медицинския щаб той не е в оптимална форма, има някои мускулни проблеми. След Купата на Африканските нации би било глупаво да го рискуваме тук и да рискуваме да го загубим за още няколко месеца. Той ще тренира утре и се надяваме да го подготвим за Барселона", обяви Валтер Мадзари.