Според медиите в Италия Наполи ще има нов треньор за мача с Барселона от Шампионската лига. Валтер Мадзари води заниманието на тима днес, но медиите твърдят, че това е била последната му тренировка начело на тима. Още за мача с Барселона в Шампионската лига в сряда вечерта, на пейката ще бъде Франческо Калцона. В момента той е селекционер на Словакия.

Няколко източника в Италия, включително Орацио Акомандо от DAZN, казват, че Калцона ще подпише четиримесечен договор с Наполи до края на сезона и това ще стане още днес.Това означава, че следобедната тренировка в Кастел Волтурно ще бъде последната за Валтер Мадзари, който събра само 15 точки в 12 мача от Серия А след завръщането си през ноември 2023 г.

Калцона е бивш помощник на Маурицио Сари и Лучано Спалети в клуба и познава много добре Наполи. В момента той ръководи тима на Словакия, който класира на Евро 2024. Имаше въпросителни дали федерацията на Словакия ще разреши на Калцона да поеме Наполи, но явно това се случва. Калцона ще води Словакия на европейското първество, след като сезона в Серия А приключи.

Акомандо съобщава, че Франческо Синати, бивш фитнес треньор на Наполи, който последва Спалети в националния тим на Италия, ще се завърне на Стадио Марадона, но бившата звезда на Адзурите Марек Хамшик също може да се присъедини към екипа на Калцона до края на сезона.

Ако всичко върви по план, Калсона ще дебютира на пейката на Наполи срещу Барселона в сряда вечер.