Атлетико Мадрид изхвърли от турнира миналогодишния финалист Интер след късна драма и дузпи на "Уанда Метрополитано". Испанският отбор навакса изоставането си от първия мач и с победата с 2-1 се добра до продължения и дузпи, при които хората на Диего Симеоне се оказаха по-стабилни изпълнители.

Домакините започнаха агресивно в търсене на гола и още в 5-ата минута Самуел Лино отправи опасен удар, но Ян Зомер внимаваше. В 13-ата минута бърза контра на Интер завърши с диагонален шут на Дъмфрис, отразен от Ян Облак. Пет минути по-късно словенският вратар отново реагира добре, спасявайки коварно отклонен удар на Лаутаро Мартинес. 

В 28-тата минута отлично центриране на Ермосо качи топката на главата на Алваро Мората, но ударът попадна в обсега на Зомер. Дюшекчиите продължиха да подържат високо темпо и фалцов шут на Лино мина на метър от напречната греда.

Противно на логиката и въпреки натиска на Атлетико, Интер нанесе удар, откривайки резултата. В 33-тата минута Барела бе изведен отляво на атаката на гостите, последва пас към точката на дузпата и връхлитащия на скорост Димарко разстреля Облак за 0-1. 

Ответният удар обаче дойде светкавично. При многоходова атака в центъра, Бенжамен Павар не изчисти добре топката и тя попадна в Гризман, който от 6-7 метра на сбърка за 1-1. В 42-ата минута Гризман дриблира в наказателното поле и стреля, но Павар подложи крак и изби, реабилитирайки се за грешката си при изравнителния гол. 

След почивката Атлетико продължи да бъде по-активният отбор. В 52-ата минута Йоренте проби и намери Гризман на удобна позиция, но Зомер отново прояви отличен рефлекс. Йоренте продължи да тормози италианската отбрана и достави още едно добро центриране, но Мората прати топката високо над вратата. 

В 76-ата минута Интер пропусна да реши всичко, когато Лаутаро изведе Тюрам отдясно, но французинът не уцели вратата с мощния си удар. Пет минути по-късно Барела също имаше шанс да отбележи, но стреля право в ръцете на Облак. Алтетико се хвърли на тотален щурм и в 85-тата минута Мемфис Депай нацели гредата с удар от границата на наказателното поле. Минута по-късно Коке намери Депай в наказателнто поле и този път нидерландеца не сгреши, изравнявайки общия резултат в двубоя. В продължението на мача Рикелме можеше да довърши Интер, но стреля неточно от чиста позиция. 

В началото на първото продължение Интер имаше чудесен шанс за гол, но Тюрам не уцели добре топката с глава след центриране отдясно. Испанците отвърнаха с удар на Депай, но топката бе в обсега на вратаря на гостите. Минута по-късно след центриране от корнер Лаутаро стреля мощно с глава, но като по чудо не уцели вратата на Облак. В 113-ата минута Чалханоглу имаше шанс да стреля от пряк свободен удар, но и той се оказа неточен. 

Така умението при изпълнение на дузпи трябваше да реши спора между тези два равностойни отбора. След две категорични изпълнения на Чалханоглу и Депай, последваха два пропуска на Алексис Санчес и Саул. Последва втора пропусната дузпа от Клаасен след спасяване на Облак. Рикелме даде аванс на Атлетико, но Ачерби върна Интер в играта с точен удар. Анхел Кореа даде мачбол на Атлетико, който бе реализиран след неточния удар на Лаутаро Мартинес. Така Атлетико се првеърна в последният отбор, който си осигури място на 1/4-финалите в Шампионска лига.