Два страхотни сблъсъка между европейски грандове ще дадат старт на четвъртфиналите в Шампионската лига във вторник вечерта.

В Лондон летящият високо Арсенал посреща намиращия се в криза Байерн Мюнхен, докато в Мадрид рекордьорът по трофеи Реал е домакин на настоящия европейски шампион Манчестър Сити. Двата мача започват в 22:00 часа българско време.

Арсенал не бе достигал четвъртфиналите в най-престижния европейския клубен турнир от 14 години насам, но под ръководството на Микел Артета прави страхотен сезон и води в класирането на Висшата лига. "Артилеристите" минаха през рулетката на дузпите, за да отстранят Порто в осминафиналите, но изглеждат в топ форма и влизат като фаворити в сблъсъка с Байерн, въпреки че последният елиминационен сблъсък между двата тима през сезон 2015/16 завърши с разгромна победа за баварците с 10:2. Байерн обаче прави един от най-слабите си сезони през този век и вече сдаде титлата в Бундеслигата, като тимът е застрашен да завърши кампанията без трофей за първи път от 12 години насам. Все пак, класата и опита са на страната на германците, а Хари Кейн не спира да бележи голове.

На "Сантяго Бернабеу" Реал ще търси реванш за загубата от Манчестър Сити в полуфиналите на миналогодишното издание на турнира. Тогава първият мач в Мадрид завърши при равенство 1:1, но на реванша "гражданите" отвяха именития си съперник с 4:0. През този сезон Сити не са чак толкова впечатляващи, макар че все още имат шанс да повторят историческия си требъл от миналата кампания. Реал също не показва особено силна игра, но крачи уверено към титлата в Испания и както винаги е страшилище в Европа.

"Много е важно да бъдем на върхово ниво, психическият аспект е много важен. Имахме време да се приготвим за този мач, подготвени сме много добре. Уверен съм, че ще дадем всичко от себе си и че имаме качествата да се противопоставим", сподели Анчелоти на пресконференцията в понеделник.

Реваншите на двата мача ще се проведат още следващата седмица - на 17 април. /БГНЕС