Бившият полузащитникът на Барселона Гайска Мендиета заяви, че според него каталунците ще елиминират Челси в днешния полуфинален мач-реванш на Шампионската лига.

"Зная, че Лионел Меси никога не е вкарвал на Челси, но няма специална причина за това. Той е зорко пазен в мачовете срещу "сините". Просто става дума за случайност", каза Мендиета пред Goal.com.

"Меси ще бъде много опасен на стадион "Ноу Камп", защото стилът на Барселона е по-подходящ за техния стадион. Лео е толкова специален, защото прави нещата да изглеждат толкова прости. Той е невероятен."

"Меси е много умен играч. Дори когато срещу него има двама или трима защитници, той ги заобикаля все едно ги няма. Той не спира да играе страхотен футбол и това го прави изключителен футболист."

"Ключовият момент за Барселона е, че реваншът е в Испания, това е минус за Челси, макар този отбор да е играл добре на терена на каталунците в миналото. Така че според мен ще станем свидетели на чудесен полуфинал. "

"Като цяло считам, че Барселона ще се класира на финала. Не съм сигурен дали отборът ще спечели турнира, защото Реал Мадрид играе много добре, а Байерн Мюнхен е много силен отбор също така. А и германците ще имат голямо предимство да играят финала пред собствените си фенове, ако се класират напред", завърши Гайска Мендиета.