Треньорът на украинския Днипро Мирон Маркевич се надява неговият отбор да сътвори сензацията и да грабне трофея от Лига Европа.

Днес украинският тим излиза срещу Севиля на финала във втория по сила турнир, а мачът ще се играе в полската столица Варшава.

"Вярно е, че не бе планирано да играем на финала в този турнир, но както се казва апетитът идва с яденето", обяви специалистът на официалната пресконференция преди мача.

"След като елиминирахме Олимпиакос започнах да вярвам, че можем да достигнем най-малко до 1/2-финалите на турнира".

"Аз съм голям фен на испанския футбол, това е напълно вярно".

"Има обаче много хора по целия свят, които го харесват, не съм единствен както се казва".

"Харесва ми стила на игра на испанските отбори и мисля, че тимът на Севиля е сходен на този на Наполи като игрови облик, все пак и италианците имат испански треньор в лицето на Рафа Бенитес".

"Ако кажа на играчите ми да не се притесняват няма да бъде честно. Разбира се, че те се чувстват нервни, но важното е тази нервност да се изпари, когато излязат на терена".

"Севиля е много добър отбор със страхотен атакуващ потенциал, но ние имаме много добра защита и мисля, че не сме обречени срещу противника".

"Те могат да създадат редица положения пред вратата ни, но защитата ни досега не ни е изневерявала".

"Перспективата да играем в Шампионската лига, ако спечелим трофея, е един страхотен стимул, но това е допълнителен стимул и за нашия противник", завърши Маркевич.