Носителят на купата Черно море Варна ще играе срещу беларуския Динамо Минск в двубой от втория кръг на турнира Лига Европа. "Моряците" най-вероятно ще бъдат домакини в първия мач на 16 юли, като реваншът е насрочен за седмица по-късно.

Любопитно е да се отбележи, че в състава на Динамо се подвизава бившият нападател на софийския ЦСКА и български младежки национал Шикозе Удоджи, който е на 28 години. Той има седем гола в 28-те си мача с екипа на Динамо за миналия сезон в елитната дивизия на Беларус.

Динамо Минск е 7-кратен шампион на Беларус, а към този актив може да бъде добавена титлата от първенството на СССР за 1982 година. Динамо има и три купи на Беларус, но вече 11 години е без отличие в двата турнира.

Динамо е срещал два пъти български отбори в евротурнирите. Грандът от столицата отпадна в квалификациите за купата на УЕФА през 2002 година срещу ЦСКА, след като "армейците" печелят и двамата мача - 4:1 в Беларус и 1:0 в София. През 1988 година Динамо отстранява Тракия Пловдив.

Ако отстрани Атлантас, Берое ще играе срещу победителя от двойката Брьондби (Дания) – Жувенес (Сан Марино), докато при елиминиране на латвийския Йеглава, Литекс ще се изправи срещу Флора Талин (Естония) или Работнички (Македония).