Жегата в Стара Загора стресна сериозно датския "Брьондби" преди мача срещу "Берое" в Лига Европа.

В лагера на скандинавския гранд са настръхнали от страх заради над 30-градусовите жеги, които се очакват за мача, който е в четвъртък от 20.00 часа под Аязмото.

"Притесняваме се от предстоящите горещини, въпреки че срещата започва сравнително късно. Много е важно как ще се справим с това, което е новост за нас", заяви Клаус Ньоргаард, който е помощник-треньор на "Брьондби" пред "Bold.dk".

Дясната ръка на Томас Франк засипа с похвали и отбора на "Берое". "Това е тим с прекрасни технически умения. Играчите са добри с топка в краката и знаят как да контролират темпото на мача", изчетка българите Ньогард.

Междувременно стана ясно, че четири часа преди началото на срещата ще бъдат отворени специални каси на стадиона, от които феновете ще могат да си закупят останали единични бройки пропуски.

Очакванията са съоръжението в Стара Загора да бъде изпълнено до краен предел и 12 хиляди ултраси да дерат гърла за вицешампионите на България.

Общо 14 терминала ще бъдат отворени за вход. Срещата ще бъде излъчвана пряко по "Диема Спорт", стана ясно вчера.

От клуба под Аязмото излязоха с уникална оферта за най-върлите си запалянковци, които не искат да пропускат и реванша с "Брьондби".

Те ще имат шанса да пътуват заедно с любимците си в техния чартърен полет. Цената за удоволствието е 950 лв., а местата са ограничени.