Мениджърът на Арсенал – Арсен Венгер, заяви, че "топчиите" не се страхуват да завършат на трето място в група F на Шампионска лига, което ще ги прати в Лига Европа.

Френският тактик подчерта, че в такъв случай отборът му ще се отнесе напълно сериозно към втория по сила европейски клубен турнир.

Тази вечер "артилеристите" приемат Динамо Загреб в предпоследен мач от групата и само победа ще съхрани шансовете им за продължаване напред. В класирането Байерн Мюнхен и Олимпиакос имат по 9 точки, докато Арсенал и хърватите са с по 3 т.

Островитяните се надяват баварците да спечелят мача си днес. Ако и те победят Динамо, последната среща с Олимпиакос в Гърция ще бъде като финал. В нея Арсенал трябва задължително да спечели с два гола разлика или минимум с 4:3, за да продължи напред.

"Ще се отнесем сериозно, ако играем в Лига Европа. Но все още не сме там. В момента играем сряда – събота, после ще е четвъртък – неделя. Това не е страшно. Не виждам никаква разлика. В Испания и Португалия имат много примери за отбори, които дават 100% от себе си в Лига Европа. Севиля и Бенфика са такива", заяви Венгер.