Лацио завърши 1:1 като гост на Спарта Прага и взе удобен резултат преди реванша от “Олимпико” в осминафиналите на Лига Европа. “Орлите” са единственият италиански тим в тази фаза на надпреварата и след срещата тази вечер имат големи шансове да играят четвъртфинал. 

Марко Пароло успокои римляните с гол в края на първото полувреме, след като преди това Мартин Фридек бе дал аванс на чехите. След почивката “орлите” приспаха темпото и дочакаха края на срещата при този резултат. 

“Орлите” започнаха много агресивно срещата, но Балде Кейта и и Сергей Милинкович-Савич пропуснаха изгодни положения в първите минути. Чехите отговориха с много опасен удар на голмайстора си Давид Лафата. 

Миг по-късно Спарта Прага поведе. Лафата подаде хубав пас към Мартин Фридек, който с много хубаво воле от малък ъгъл направи 1:0.

Лацио опита да върне бързо гола, но пък се проявиха и феновете на клуба, които отправиха викове с расистки обиди към играча на Спарта - Коста. Последва нов пропуск на “орлите”, когато след пас на Кейта Алесандро Матри не се представи много добре. Опит на Антонио Кандрева също не намери целта. 

Все пак италианците изравниха чрез Марко Пароло в 38-та минута, с което се сложи край на серията от 303 минути на Спарта Прага без допуснат гол. 

След почивката Лацио опита да успокои играта с повече пасове и владеене на топката. Крейчи и Фридек обаче имаха по една изгодна ситуация за Спарта. Защитата на чехите пък се представяше добре и не даде шансове на Алесандро Матри. 

Последният беше заменен от Сенад Лулич, който можеше да вкара втори гол за тима си с първото си докосване до топката, но я прати от грешната страна на гредата. Малко след това Кейта и Билия също не успяха да реализират от удобни ситуации. 

В крайна сметка “орлите” затвориха мача при този резултат и ще чакат на спокойствие реванша на “Олимпико”, където този сезон в Лига Европа тимът няма никакви проблеми. 

Спарта Прага - Лацио 1:1 

1:0 Фридек 13'

1:1 Пароло 38'

Спарта Прага: Бичик, Захустел, Брабец, Холек, Коста, Фридек, Ваха, Марачек, Кочкал, Лафата (62 - Жулиш), Крейчи (59 - Фатал)

Лацио: Маркети, Конко (46 - Баста; 66- Маурисио), Бишевац, Хьод, Раду, Милинкович-Савич, Билия, Пароло, Кандрева, Кейта, Матри (55 - Лулич)